Introductiedag Nederlands Drakenbootteam

De drakenbootverenigingen van Nederland hebben de handen ineen geslagen om een Nederlands team te formeren.
Nu is het tijd aandacht te vragen aan heel peddelend Nederland, de mogelijkheid je aan te melden voor de introductie dag kan vanaf nu! Deze dag is de eerste stap die gezet zal worden om een Nederlands drakenbootteam te formeren!

Zondag 24 April – 11:00 tot ongeveer 13:00 uur Locatie: Dutch Dragons – Zoetermeer

Doel Nederlands drakenbootteam:
Het doel is om een Nederlands team te formeren dat bestaat uit fanatieke peddelaars van verschillende verenigingen. Het formeren, vormen en verbeteren van een Nederlands team is een meer jaren project. Het team blijft de komende jaren zoveel mogelijk bij elkaar en zal periodiek gedurende het peddel seizoen gaan trainen. Naast het doel om een goed en competitief Nederlands team op te richten is het afgeleide doel dat fanatieke peddelaars zich zo verder kunnen ontwikkelen en ze ook binnen hun eigen vereniging het niveau kunnen verhogen.
Dit jaar zien we als een opstart jaar. Deelname aan Rome is nog te vroeg denken we, eerst gaan we een hecht team formeren en de organisatie er om heen goed regelen. Afhankelijk van de ontwikkelingen zoeken we voor dit jaar mogelijk een aantrekkelijk toernooi op om te oefenen maar we mikken voor nu vooral op een mooi internationaal evenement in 2017.

Trainingen:
We hebben met de trainers de mogelijkheid besproken minimaal 1 keer per maand op een nader te bepalen tijdstip gezamenlijk te trainen. Hoe dit wordt gerealiseerd dient nog verder uitgewerkt te worden aangezien het ook moet passen binnen de belangen van de verschillende verenigingen.

Techniek:
De gedachte is om voor het NL team een techniek toe te passen die zo dicht mogelijk bij de techniek ligt van de verenigingen. Hier zal tijdens de trainingen, met name in het begin, veel aandacht aan geschonken worden.

Voorwaarden
Aangezien we nog niet weten wie willen deelnemen, kunnen we nog niet aangeven of we een mixed, junior, senior, dames of heren team zullen samenstellen. We vermoeden dat een mixed open team het meest realistisch is maar we laten ons graag verrassen,  iedereen is welkom !
Als je mee wil doen dan verwachten we dat je:
● Minimaal 2 keer per week bij je eigen vereniging traint;
● Deel neemt aan de gezamenlijke NL trainingen (betekent dus af en toe dat je wat verder moet reizen, trainingsdagen worden op een later moment onderling afgestemd);
● Bereid bent om mee te gaan naar een internationaal landentoernooi, naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in 2017.
● In de periode dat we specifiek gaan trainen voor een landentoernooi vaker met het NL team kan trainen.
● Fit blijven, op je voeding en gewicht letten, krachttraining doen;
Voor een belangrijk evenement moet er bij een groot aantal geïnteresseerden geselecteerd worden wie mee kan. We gaan dan uiteraard voor het beste team. Op het moment dat dit aan de orde is zullen we aangeven op welke criteria we gaan beoordelen.  

Programma Introductiedag
De selectie dag bestaat uit een aantal onderdelen:
● Een korte presentatie waarin we informatie geven over het NL team. Tevens beantwoorden we al jullie vragen
● Daarna gaan we met zijn allen een crossfit achtige training doen. De doelstelling is om te bekijken wat de algemene fitheid is.
● Tenslotte gaan we de boot in en gaan we op het water trainen. Doelstelling is om een beeld te krijgen van de peddeltechniek en de fitheid van het team.

Inschrijven
Iedereen is welkom ! dus schroom niet om te komen de 24ste
Inschrijven kan op de FB pagina van de NDBF of via het contactformulier van deze site.

Stuur bij inschrijving ook even een berichtje naar de TC/trainer van je eigen vereniging, zodat je trainer weet dat je voornemens bent deel te nemen aan het NL team.
Mocht je wel willen deelnemen maar absoluut niet beschikbaar zijn op 24 april dan horen we dat uiteraard ook graag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.