Wat betekent het Sportakkoord voor de drakenbootsport?

De drakenbootsport in Nederland vergrijst en verenigingen hebben moeite om leden aan zich te binden. Dat is niet nieuw en daarin is onze sport ook niet uniek.

De overheid onderkent het belang van de sport en streeft er naar dat meer mensen met plezier sporten en bewegen. Nu en in de toekomst. De overheid onderkent ook de belangrijke rol van sportverenigingen in de sport. Met het Nationaal Sportakkoord willen de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de toekomstbestendigheid van de sport vergroten. Per gemeente is het Nationale Sportakkoord uitgewerkt in een lokaal Sportakkoord.

Heb je vragen als: Hoe houd ik mijn vereniging vitaal? Hoe houd of krijg ik voldoende vrijwilligers en hoe bind ik leden aan m’n vereniging? Het lokale Sportakkoord helpt je hierbij. Ontdek hoe via www.clubbase.nl/sportakkoord

In onderstaande animatie wordt duidelijk gemaakt wat het Sportakkoord behelst en wat het voor sportverenigingen kan betekenen.

https://app.frame.io/reviews/f741c957-0ef9-4fc4-b8c7-9598572d9d00/46326462-1bc6-4b87-89f6-9f71a7b9659

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.