EDBF kiest Nederlandse president en wijst locaties aan voor komende EK’s

In Berlijn kwamen afgelopen weekend de leden van de Europese Drakenboot federatie (EDBF) bijeen voor een speciale algemene vergadering. Twintig Europese nationale bonden (waaronder de NDBF) waren aanwezig. Belangrijkste onderwerp was het bespreken en goedkeuren van de gewijzigde statuten van de EDBF. Verder werd er vooruit gekeken naar de Europese Kampioenschappen van de komende jaren. Ook werd er een nieuw bestuur gekozen.

De statuten moesten worden aangepast omdat ze niet goed aansloten bij de statuten van de wereldbond IDBF. Het hebben van een goede Europese en Internationale Drakenboot federatie met consistente statuten is belangrijk voor de sport. De EDBF en IDBF zetten de sport internationaal op de kaart, organiseren Europese en wereldkampioenschappen en maken de wedstrijdregels die iedereen gebruikt bij officiële wedstrijden.

Komend jaar wordt het Europees Kampioenschap voor landenteams gehouden in Rome van 27 tot 31 juli. Voor het Europees Kampioenschap voor clubteams in 2017 is gekozen voor Frankrijk in de plaats Divonne les Bains, waar afgelopen jaar ook het EK was. In 2018 is het EK voor landenteams in Brandenburg (Duitsland).

Aan de bestuursverkiezingen deden ook Nederlandse kandidaten mee. Alan van Caubergh is gekozen als president van de EDBF. Kim Beckwith is vanaf nu één van de vice-presidenten. De NDBF feliciteert beiden en wenst ze veel succes toe in hun functie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.