Voorinschrijving NK 2015

Ook dit jaar organiseert de Nederlandse Draken Boot Federatie (NDBF) de Nederlands Kampioenschappen. Zaterdag 3 oktober is de Bosbaan in Amstelveen het toneel van dé drakenbootraces in Nederland. Natuurlijk willen wij hierbij zoveel mogelijk teams op het water zien. Daarom hebben we voor dit jaar een aantal zaken aangepast ten opzichte van voorgaande edities.

Graag vernemen wij, als voorinschrijving zonder enige verplichting, in welk type boot en op welke afstanden de teams willen deelnemen aan het NK 2015. Stuur daarom vóór 17 augustus een bericht naar nk@ndbf.nl om dit aan ons door te geven. Eind augustus sturen wij de daadwerkelijke uitnodigingen en inschrijfformulieren, maar voor die tijd willen wij al graag een indicatie hebben van hetgeen we 3 oktober kunnen verwachten.

Boten

Naast de normale boten willen we dit jaar ook de mogelijkheid bieden om te varen in kleine boten. Meerdere verenigingen hebben aangegeven hierin interesse te hebben. Tevens is dit mogelijk een goede optie voor de onervaren teams en dus zijn wij als NDBF van mening dit ook aan te moeten bieden.

Klassen

De afgelopen jaren hebben wij gevaren in één klasse, namelijk de Open Ervaren klasse. Dit jaar varen we weer alleen in de open klasse, maar nu kunnen ook onervaren teams meedoen aan het NK. De NDBF nodigt dit jaar de beste teams van vooraf geselecteerde evenementen uit om deel te nemen aan het NK. Zij krijgen hiervoor een waardecheque van € 300,-. Daarnaast kunnen andere onervaren teams zich natuurlijk ook inschrijven.

Afstanden

Voor de Open Ervaren klasse organiseren we drie afstanden. ’s Ochtends beginnen we met de 500m, ’s middags zijn de wedstrijden over 200m en we eindigen met de 2km. De onervaren teams kunnen meestrijden op de 200m en de 500m. Hierbij wel de kanttekening dat de 500m niet aangeraden wordt in verband met de lengte.

Kosten

Alle teams kunnen zich inschrijven voor de verschillende afstanden. De kosten zijn als volgt:

  • Eén afstand in een normale boot is € 150,-.
  • Eén afstand in een kleine boot is € 100,-.
  • Twee of drie afstanden in een normale boot is € 300,-.
  • Twee of drie afstanden in een kleine boot is € 200,-.

Indien een team geen eigen boot heeft, kan de organisatie deze verzorgen. Hiervoor wordt € 100,- in rekening gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.