Kleine bonden bundelen krachten in Nederland Sport

Vijf kleine sportbonden hebben maandagavond op Nationaal Sportcentrum Papendal een intentieverklaring getekend om meer samen te werken. Het doel is de dienstverlening te optimaliseren, de kosten omlaag te brengen en het delen van kennis.
sdl91616r2

‘Nederland Sport’ is een initiatief van de Nederlandse Handboog Bond, de Nederlandse Frisbee Bond, de Nederlandse Drakenboot Federatie, de Nederlandse In- en Outdoor Bowls Bond en de Nederlandse Boks Bond. Ook de strategische partners NOC*NSF en BONDcenter hebben de overeenkomst ondertekend.

De kracht van sport zit in de verscheidenheid. Maar daar schuilt tegelijkertijd ook een gevaar. Door versnippering van financiën, mensen, middelen en energie ontstaat het gevaar dat het wiel op meerdere plaatsen opnieuw wordt uitgevonden. Met name bij de kleine sportbonden – sportbonden zonder een professioneel bondsbureau of met een bondsbureau met minder dan 3 fte -kan dit resulteren in stagnatie van de ontwikkeling van de sport en de sportbond. Hier is de druk op vrijwilligers immers hoog. Bij deze bonden is een sterke behoefte aan meer ‘ontzorging en facilitering’.

Om kleine bonden te versterken in het organiseren, besturen en ontwikkelen van de sportbond als dé autoriteit van de sport, is het noodzakelijk meer samen te werken. Nederland Sport wil een aantal indirecte processen centraal organiseren, zodat de kwaliteit van de aangesloten bonden omhoog gaat en er beter kan worden ingespeeld op de veranderende behoefte van de sportconsument. Samen wat samen kan, zelfstandig wat zelfstandig moet!

Bron: NOC*NSF

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.